Cogmed

Cogmed

Vänligen logga in för att handla i webshoppen.

Grupperade produktartiklar
Produktnamn Exkl. moms
10 290,00 kr
Årslicens small
För 2 coacher
Art.nr 0000000403000
13 755,00 kr
Årslicens medium
För 5 coacher 
Art.nr 0000000402000
16 065,00 kr
Årslicens large
För 8 coacher 
Art.nr 0000000401000
18 380,00 kr
Årslicens XL
För 10 coacher
Art.nr 0000000409000
2 100,00 kr
Cogmed - Individuell träning
Träning för en person (en träningsplan)
Art.nr 0000000404000
8 385,00 kr
Cogmed - Individuell träning, 5-pack
Köp 5 st individuella träningar betala för 4
Art.nr 0000000404010
Moms tillkommer på alla priser.
Vänligen logga in för att handla i webshoppen.
Administrering
Coachen administrerar och följer träningen i Cogmed coachcenter
Typ av test
Arbetsminnesträning för barn, ungdomar och vuxna
Tidsåtgång
Olika träningsintensitet att välja på: Max 25 min/pass – totalt 40 pass; Max 35 min/pass – totalt 30 pass; Max 50 min/pass – totalt 25 pass
Åldersintervall
4 år och uppåt
Språkversion
Svensk, version 4

Cogmed 

Cogmed arbetsminnesträning kan användas av alla som vill träna upp sin koncentrationsförmåga. Det är ett webbaserat träningsprogram och kan därför användas där det är enklast; hemma, i skolan eller på jobbet. Träningen består av vetenskapligt beprövade övningar som utförs under en intensiv träningsperiod. Svårighetsnivån i övningarna anpassas kontinuerligt till varje individ, och utmanar hela tiden den övre gränsen av arbetsminnets kapacitet. Träningsmetoden bygger specifikt på att arbetsminnet är förändringsbart.

Med hjälp av progressindikatorn, som från och med version 3 är integrerad i träningsprogrammet, kan man mäta individens framsteg. Det gör också träningen mer effektiv och roligare att använda och hjälper individen att bibehålla motivationen.

Cogmed bygger på mer än 20 års forskning vid Karolinska Institutet. Metoden har utvärderats i flera vetenskapliga artiklar av forskare vid universitet i Europa och USA. För närvarande pågår cirka 50 forskningsstudier om Cogmed. Forskningen visar bland annat att arbetsminnet och resultaten på neuropsykologiska test förbättras. Träningen leder också till positiva effekter på användarnas förmåga att fungera socialt. Den omfattande och pågående forskningen medför att metoden kontinuerligt utvecklas.

Årslicens

En årslicens lämpar sig för en skola där fler elever kan få möjligheten att träna eller en vårdinstans där fler patienter får tillgång till träning som en del i sin rehabilitering. En årslicens är ett abonnemang som erbjuder obegränsat antal träningar under ett år. I denna licens ingår möjligheten att registrera coacher för skolans, eller den kliniska verksamhetens, personal. Licensen betalas årsvis och innebär ett löpande avtal.

Läs Allmänna villkor för Årslicens ››

Individuell träning

En Individuell träning är en arbetsminnesträning för en person. 

Kommunoffert

Är ni många skolor inom samma kommun som funderar på att investera i Cogmed? Med en sådan investering kan kommunen ge varje elev möjlighet att arbeta, lära och fungera utifrån sin fulla potential och ge ökade förutsättningar att lyckas i skolan. Vi tar gärna fram en offert för er verksamhet. Minimiantalet skolor för en offert är 8 skolor inom en och samma kommun. Kontakta oss för en offert genom att maila till info.se@pearson.com

Cogmed Arbetsminnesträning

Nu blir Cogmed mer lättillgängligt! Den nya webbapplikationen är tillgänglig från all moderna webbläsare via https://app.cogmed.com/.r att genomföra en träning behöver du beställa en Årslicens eller en Individuell träning. Vi rekommenderar inte Cogmed-träning på enheter med en skärmstorlek under 7".

Systemkrav

För att träna Cogmed behöver du en dator med internetuppkoppling och högtalare eller hörlurar.Rekommenderade webbläsare är:

  • Google Chrome
  • Apple Safari
  • Microsoft Edge
  • Mozilla Firefox

Internet Explorer stöds inte.