Kursledare
Lär känna våra kursledare
Kursledare

Astrid Frylmark
Astrid Frylmark är leg. logoped och en av Sveriges mest erfarna experter inom språkstörning, språkutveckling och dyslexi. Hon har erfarenhet av arbete inom en mängd olika verksamheter och har arbetat både som handläggare och chef; inom kommun, landsting och privatmottagning; i glesbygden och i storstäder. Astrid var även involverad i tillkomsten av den skandinaviska versionen av CELF-4 och är nu engagerad i utvecklingsarbetet för CELF-5. Efter många år som verksam logoped driver hon idag OrdAF AB, ett företag med förlagsverksamhet och utbildningar om språkstörning och dyslexi för andra yrkesgrupper. Astrid brinner för logopedyrket och säger: ”Fast det är länge sen jag tog examen är det fortfarande så roligt att vara logoped! Jag vet inte mycket som är mer meningsfullt att arbeta med än att på olika sätt underlätta människors språkliga kommunikation”. Se vår intervju med Astrid Frylmark!
3 Kurser

Christine Bedinger
Christine är legitimerad psykolog, specialist i neuropsykologi och driver företaget Kognitia Psykologkonsult AB. Hon har varit verksam som psykolog i över 20 år och har lång erfarenhet av arbete inom psykiatrisk heldygnsvård; framför allt av utredning av patienter med psykossjukdomar, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, intellektuella funktionsnedsättningar, personlighetssyndrom, affektiva sjukdomar och andra svåra och komplexa tillstånd. Utöver det har Christine arbetat länge med handledning, konsultation och utbildning inom neuropsykologi och psykiatri. Hon har medverkat i flera projekt med fokus på neuropsykologiska testbatterier såsom WAIS-III NI, D-KEFS, WAIS-IV, Q-interactive och är för närvarande klinisk expert i arbetet med den skandinaviska versionen av WAIS-5. Christine har ett stort intresse för metodiken Therapeutic Assessment, som syftar till att ge patienten en terapeutisk effekt av utredningen.
3 Kurser

Emma Englund
Emma Englund är leg psykolog och specialist i neuropsykologi. Hon har arbetat med neuropsykologiska utredningar inom flera olika områden, såsom vuxenpsykiatri, kognitiv medicin och pediatrik. Hon har genom sitt arbete i neonatalvården på Skånes Universitetssjukhus skaffat sig stor erfarenhet av att testa små barn med Bayley utvecklingsskala, som används i det Nationella uppföljningsprogrammet för neonatala riskbarn. Hon har med sina kollegor drivit en verksamhetsutveckling som resulterat i Sveriges första team för Neuropsykologisk utredning och bedömning i neonatalvården (Neo-NUB), där små barn som tidigt avviker i sin sociala/kommunikativa utveckling erbjuds utredning för Autism. Emma är också doktorand i forskningsprojektet Developmental Outcomes in high-Risk Infants in southern Sweden (DORIS), en longitudinell uppföljningsstudie som undersöker neuropsykologiska konsekvenser av extrem prematuritet och annan svår neonatal sjuklighet. Emma kommer i september att hålla en kurs om Bayley-4, tillsammans med Johanna Månsson. Kursen kommer att hållas på plats i Stockholm. Mer information om kursen kommer inom kort.
1 Kurser

Johanna Månsson
Johanna Månsson är leg psykolog och Fil. Dr. i utvecklingspsykologi. Hennes forskningsområde är extremt prematurfödda barns utveckling, bl a inom ramen för den nationella och tvärprofessionella studien Extremely Preterm Infants in Sweden Study (EXPRESS). Hon har tidigare arbetat som Föräldra- och barnhälsovårdspsykolog, men är numera aktiv som kliniker och forskare i neonatalvården på Skånes Universitetssjukhus och vid Medicinska fakulteten, Lunds universitet. I arbetet som neonatalvårdspsykolog har Johanna skaffat sig stor erfarenhet av att testa små barn med Bayley utvecklingskala, som används i det Nationella uppföljningsprogrammet för neonatala riskbarn. Hon har med sina kollegor drivit en verksamhetsutveckling som resulterat i Sveriges första team för Neuropsykologisk utredning och bedömning i neonatalvården (Neo-NUB). Teamet erbjuder små barn, som tidigt avviker i sin sociala/kommunikativa utveckling, utredning för Autism. Johanna är en av initiativtagarna till det longitudinella forskningsprojektet Developmental Outcomes in high-Risk Infants in southern Sweden (DORIS) som undersöker neuropsykologiska konsekvenser av extrem prematuritet och annan svår neonatal sjuklighet. Johanna undervisar också blivande psykologer bl a i utvecklingspsykologi och neuropsykologisk testning med barn. Johanna kommer i september att hålla en kurs om Bayley-4, tillsammans med Emma Englund. Kursen kommer att hållas på plats i Stockholm. Mer information om kursen kommer inom kort.
1 Kurser

Maria Bühler
Maria Bühler är leg psykolog och specialist i klinisk psykologi/neuropsykologi. Hon har jobbat med utredning av barn och unga i 20 år, både inom skola och olika specialistteam för barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Maria är medförfattare till böckerna "Lågaffektivt bemötande" och "Lågaffektivt bemötande och problematisk skolfrånvaro", samt ensamförfattare till boken "Flickor med autism och adhd", som gavs ut 2020. Hon är en erfaren föreläsare och är en av två kursansvariga för en specialistkurs om Neurovetenskaplig teori och anpassningar vid NPF, som är ackrediterad av Psykologförbundet. Maria jobbar i egen regi och har en mottagning centralt i Stockholm, där hon tar emot barn och familjer som behöver stöd utifrån NPF. Se vår intervju med Maria Bühler!
0 Kurser
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Vill du få aktuell information om våra test och utbildningar? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.