ℹSkattningsskalor på ukrainska och ryska: Vi tillhandahåller kostnadsfria versioner av BDI-2, BAI och Beck ungdomsskalor. Läs mer här.

Beställningsvillkor

 

Användning av kliniska produkter 

1.       Pearson Education Limited (och/eller deras koncernföretag, inklusive de företag som anges nedan) tillhandahåller bedömningar, frågor och annat kliniskt testmaterial (”de Kliniska Produkterna”) enligt de försäljningsvillkor som lämnas när du gör din beställning. För tydlighetens skull inkluderar detta en garanti från dig, köparen, att de Kliniska Produkterna endast kommer att användas av en registrerad eller licensierad vårdpersonal. Resultaten och utfallen från de Kliniska Produkterna är endast informativa och ersätter inte professionell rådgivning eller diagnos av vårdpersonal. Alla resultat och utfall bör alltid hänvisas till en kliniskt verksam vårdpersonal. Kliniska produkter är avsedda att säljas och användas på ett sätt som hjälper kliniskt verksam vårdpersonal att bilda en professionell åsikt om diagnos eller annat kliniskt beslut.

2.       Pearson Education Limited är ett registrerat företag i England och Wales med registrerad adress på 80 Strand i London, WC2R 0RL, Storbritannien, med organisationsnummer 872828 och momsregistreringsnummer GB278 5371 21. Våra ”koncernföretag” är andra företag inom Pearson Education-koncernen som är under gemensam kontroll av Pearson Education Limited och Pearson Plc, vilket inkluderar (utan begränsning) Pearson Assessment & Information GmbH, Pearson Education Inc, Pearson Education Deutschland GmbH, Pearson Education Schweiz AG, Pearson Educación S.A, Pearson Education France SAS, Pearson Education Benelux BV, Pearson Education Hellas SA, Pearson Italia SpA, Pearson Education Central Europe Sp Zoo, Pearson Education South Asia Pte Ltd, Pearson Education Asia Ltd, Pearson Education Japan KK, Pearson Education Korea Ltd, och Pearson Australia Group Pty Ltd.

Digitala produkter

Vid beställning av Cogmed Arbetsminnesträning gäller särskilda villkor:

Avtalstiden löper ett (1) kalenderår framåt. Avtalet förlängs automatiskt om det inte sägs upp av beställaren eller Pearson. För att säga upp avtalet skall beställaren skicka en skriftlig uppsägning till Pearson senast tre (3) månader innan avtalstiden löper ut.  

Allmänna villkor för Cogmed Arbetsminnesträning - Årslicens ››

Vid beställning av Q-global gäller särskilda villkor:

User License Agreement (Licensavtal) ››

Privacy Policy (Sekretessmeddelande) ››

Vid beställning av Q-interactive gäller särskilda villkor:

Avtalet på årslicensen gäller ett (1) år och förlängs automatiskt ett år i taget om det inte sägs upp av beställaren eller Pearson senast två (2) månader innan avtalstiden löper ut. Förköpta deltest är giltiga och kan förbrukas så länge licensen är aktiv. 

User License Agreement (Licensavtal) ››

Privacy Policy (Sekretessmeddelande) ››

 

Behörighetskrav

Försäljningen av merparten av Pearson Assessments sortiment är styrd av behörighetskrav, och vi förbehåller oss därför rätten att kontrollera angiven behörighet mot Socialstyrelsens register över legitimerade användare, innan ordern expedieras.

Vårt material är ej tillgängligt via tredje part, som till exempel bokhandeln eller andra återförsäljare.

Läs mer om våra behörighetskrav ››

Förpackningsenheter

Förbrukningsmaterial säljs i olika kvantiteter, varierande mellan olika produkter. Många blanketter och protokoll säljs i buntar eller block om 10 eller 25. Tänk på att ange antalet på hur många buntar eller block du vill ha.
Returfrakt för felbeställning av kvantitet betalas av kunden.

Då alla beställningar sänds som paket, kan vi inte leverera testmaterial till en boxadress.

Scoringprogram

Scoringsprogrammen laddas ned via en länk som skickas från kundservice efter beställning, och kan köpas separat till vissa produkter i vårt sortiment. Programmen säljs som enanvändarlicens, vilket innebär att man har rätt att installera programmet på en användare. Se mer information på respektive produktsida.

Priser

Moms tillkommer med 25 % på alla priser.

Frakt

En fraktkostnad på 175 SEK tillkommer på alla ordrar. För beställningar till Island, Finland och Åland är fraktkostnaden 500 SEK. 

Leveranstid

Normal leveranstid på ordinarie sortiment (dvs. produkter listade på hemsidan) är 3-5 arbetsdagar, för Cogmed Arbetsminnesträning gäller 1-5 dagar.
Vid förhandsbeställningar, se leveranstid för enskild produkt.

Restnotering

Om en produkt är tillfälligt slut restnoteras den och skickas så snart den åter finns i lager.

Betalning

Betalning sker alltid via faktura, 30 dagar netto.

Reklamation och returer 

Om du har fått en felaktig leverans, eller av någon annan anledning vill returnera din produkt, ska du informera oss om det senast 14 dagar efter att du har mottagit din leverans.

Var god observera: Alla reklamationer och returer ska godkännas av kundservice innan de skickas tillbaka.

Här är en enkel guide med våra regler för reklamation och returer:

    • Gå till returformuläret, fyll i dina uppgifter och skicka.
    • Viktigt! Oavsett returorsak är det viktigt att vi mottager ditt ärende och du väntar på ytterligare instruktioner. Vänta på svar från kundservice innan du skickar tillbaka något, om du inte gör det kommer returprocessen inte att fungera.
    • Om det skett ett fel i leverans från vår sida, står vi för omkostnaderna för returnering. Om du har beställt fel varor, som du inte önskar, står du för omkostnaden för returfrakt på 500 SEK.
    • När returprocessen är påbörjad och produkterna kommer tillbaka till vårt lager, skickar vi de nya produkterna och eventuell kreditnota, beroende på returorsak.

Vänligen observera – om produkter skickas tillbaka till oss utan vårt godkännande kan vi inte kan vi inte garantera ovanstående process.

Internationellt sortiment och specialbeställningar

Vi förmedlar även test som inte finns i vårt ordinarie sortiment. Denna tjänst är begränsad till test ur Pearson Assessments internationella sortiment. Vi tar ej emot beställningar på test från andra leverantörer än Pearson Assessment.

En internationell beställning gör du lättast genom att kontakta kundservice och uppge vilken produkt och vilka specifika delar du vill beställa, gärna med ISBN nummer, så återkommer vi med pris och leveranstid.
Har du frågor omkring detta är du naturligtvis välkommen att kontakta kundservice innan du beställer, men beställningarna sker endast via mail.

  • Leveranstiden är ca 1 månad men kan variera beroende på ursprungsland.
  • Observera också att vi inte har någon bytesrätt på specialbeställningar.

Förvaring av testmaterial

Testmaterial ska förvaras så att tillgång begränsas till behöriga användare och testens integritet upprätthålls.

Läs mer om testsekretess ››

Vi rekommenderar att man förstör material som inte ska användas längre, använd till exempel en makuleringsmaskin eller kasta i sekretesskärl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Vill du få aktuell information om våra test och utbildningar? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. 

top