Skattningsskalor på ukrainska och ryska: Vi tillhandahåller kostnadsfria versioner av BDI-2, BAI och Beck ungdomsskalor. Läs mer här.

Aktuellt

Q-interactive & iOS 11 - Appen uppdaterad

Den uppdaterade Q-interactive Assess-appen finns nu tillgänglig för nedladdning i Appstore!

Se till att du laddar ned den uppdaterade appen på både testledarens och testpersonens iPad, även om du bara har iOS11 på den ena. Se sedan till att Bluetooth är "På" på bägge enheterna. I övrigt fungerar setupen som innan.

Q-interactive & iOS 11 - Uppdatering

Vi kan nu meddela att vi nu har en tidsplan för lösningen av kompatibilitetsproblemet med iOS 11 för Q-interactive.

En uppdaterad app kommer att vara tillgänglig för att ladda ner från och med 11 oktober 2017. Denna uppdatering säkerställer kompatibilitet med iOS 11-enheter.

Viktig information till dig som använder Q-interactive

Uppgradera inte din iPad till iOS 11

Apple släppte sitt senaste operativsystem, iOS 11, tisdagen den 19 september. 

Våra tester av betaversionen av iOS 11 har visat på Bluetooth®-kompatibilitetsproblem som hindrar testledar- och testpersonsenheterna från att ansluta till varandra.

Vi arbetar för att lösa problemet så snart som möjligt men ber dig att, under tiden, INTE uppgradera dina enheter till iOS 11. Om du uppdaterar kommer detta att hindra dig från att testa med Assess-programmet.

Om du har några frågor eller behöver hjälp, vänligen kontakta vår support på info.se@pearson.com.

Vi uppdaterar dig när en ny Assess-app finns tillgänglig för nedladdning, som då kommer vara kompatibel med iOS 11. Vi ber om ursäkt för eventuella olägenheter.Webinar med Winnie Dunn

Professor Winnie Dunns modell för sensorisk bearbetning ligger till grund för skattningsskalorna Sensory Profile 2. Winnie Dunn är internationellt erkänd för sin forskning inom arbetsterapi och sensorisk bearbetning.

För våra Skandinaviska kunder kommer Winnie Dunn att hålla ett kostnadsfritt webinar onsdag den 8 november kl 15.30-16.30. Under webinaret kommer två fallbeskrivningar att presenteras med tips på interventioner för hem och skola. Webinaret sänds live från Kansas, USA, och är helt på engelska. Ta tillfället i akt att ta del av Winnies kunskaper och ställa frågor.

Anmäl dig här för att säkra en plats ››

Workshop i WISC-V och Q-interactive

Q-interactive workshop

Vill du administrera WISC-V digitalt? Q-interactive är en iPad- och webbaserad testplattform som samlar manualer, protokoll, stimulusböcker, scoringprogram m.m. på ett och samma ställe. Under hösten kommer du att få möjlighet att titta närmare på och lära dig Q-interactive.

Vi kommer att finnas på plats på olika orter i Sverige och inbjuder dig till att delta i våra workshops. Under tre timmar kommer du få en presentation och demonstration av Q-interactive samt möjlighet att pröva och testa själv. Den senare delen av workshopen riktar sig även till dig som redan har Q-interactive men vill bli en ännu bättre användare. 

Detta är en chans att få en inblick i Q-interactive, helt kostnadsfritt. Anmäl dig redan nu, det är begränsat antal platser.

Höstens workshops: 
5/9 samt 6/12 i Malmö
10/10 i Umeå
15/11 i Göteborg
5/12 i Stockholm

Hjärtligt välkommen!

Klicka här för att anmäla dig!

Tjäna upp till 10 000 kr till klasskassan!

Medverka i utvecklingen av nya frågeformulär. Pearson Assessment är i färd med att utveckla frågeformulär (Behavior Assessment System for Children - Third Edition; Reynolds & Kamphus, 2015) som ska ge en uppfattning om hur barn och ungdomar i skolåldern (6-18 år) tänker, känner och beter sig.

Vi söker nu ett begränsat antal skolklasser som önskar medverka i projektet som startar i augusti 2017.

Klicka här för att läsa mer om projektet ››

Uppdaterade returvillkor

Pearson upppdaterar reklamations- och returvillkoren fr o m 1 augusti 2017.

  • Returer skall göras inom 14 dagar från leveransdagen.

  • Om vi har skickat er en felaktig vara ser vi till att varorna hämtas och vi står för returkostnaden. Om ni har gjort en felaktig beställning ser vi till att varorna hämtas men då utgår en returavgift på 500:-
     
  • Efter att de returnerade varorna har anlänt till vårt varulager skickar vi ut nya varor samt eventuell kreditfaktura.

Du som vill lära dig mer om hjärnan, se hit!

Fika med oss och lär dig mer om hur hjärnans funktioner arbetar när vi lär oss. Hur kan kunskap om hjärnan användas i skolan för att förbättra inlärning och skolresultat? Kom och lyssna på våra forskningschefer, som båda är doktorer i kognitiv neurovetenskap. 

Välj vilket datum som passar dig bäst:  

Onsdag 15:e februari. FULLBOKAT
Kvällsseminarium 

Torsdag 9:e mars.
Kvällsseminarium 

Tid: 17-18.30
Plats: Pearson Assessment, Alviks Strand.

Självklart är det kostnadsfritt. 

Anmäl dig här ››