ℹSkattningsskalor på ukrainska och ryska: Vi tillhandahåller kostnadsfria versioner av BDI-2, BAI och Beck ungdomsskalor. Läs mer här.

Motorik

Om motorik

Förmågan att röra sig är uppdelad i grovmotorik och finmotorik. Med en motorisk utvecklingsstörning föreligger problem med inlärning och användning av samordnade motoriska färdigheter. Orsaken är inte alltid känd och ibland är förseningen tillfällig. Ett tillstånd där svårigheter med motoriska rörelser har stort och bestående inflytande på dagliga aktiviteter kallas Developmental Coordination Disorder (DCD). Problem med motoriska färdigheter är också vanliga hos klienter med autismspektrumsyndrom, adhd och Downs syndrom.

Vi har flera test som kan hjälpa dig att identifiera problem med den motoriska utvecklingen hos barn och ungdomar. Till exempel rörelsetestet Movement Assessment Battery for Children (Movement ABC-2), och Bayley Scales of Infant and Toddler Development-Third Edition (Bayley-III) som främst syftar till att identifiera utvecklingsfördröjning hos barn.

Vill du veta mer om test som kan mäta fin- och grovmotoriska färdigheter och hur de kan användas i ditt arbete? Klicka på länkarna nedanför eller kontakta en av våra produktspecialister för en kostnadsfri presentation.

Kontakta våra produktspecialister om våra test

Ange vilket test du är intresserade av i formuläret, så återkommer vi till dig med mer information.

top