Aktuellt

Dansktalende kundeservicemedarbejder

Pearson Assessment er førende i Skandinavien inden for psykologiske test og arbejdshukommelsestræning, som anvendes inden for sundhedssektoren, på skoler og institutioner og i erhvervslivet. Vores kunder er blandt andre psykologer, logopæder, fysioterapeuter, ergoterapeuter, specialpædagoger, lærere og andre professionelle faggrupper. Pearson Assessment indgår i Pearson Inc., som er en af verdens største uddannelseskoncerner. Virksomheden blev etableret i Stockholm i 2006 og har i dag 20 ansatte som sidder på kontoret ved Alviks Strand. Læs gerne mere på www.pearsonclinical.dk.

Om stillingen

Er du dansktalende, serviceminded og har erfaring med kundekontakt og ordrehåndtering, så kan du være den vi søger!

Rollen som kundeservicemedarbejder indebærer primært at hjælpe og bistå kunder i alt fra vores digitale testplatforme til leveringsopfølgning og fakturering. Arbejdet indebærer også kommunikation om nyheder, opdateringer og anden vigtig information og feedback mellem salgsafdelingen og vores kunder.

Du vil få en selvstændig og afvekslende rolle med mange kontakter, både internt og eksternt. Vi tilbyder et spændende og udadvendt arbejde i en international koncern.

Hvem er du?
Vi søger en person, der er flydende i dansk, både i tale og skrift, og som har erfaring med at arbejde i en kundeservice eller fra en anden type af administrativ rolle med høje servicekrav. Du er bekvem med digital teknik og at arbejde i forskellige softwareprogrammer og platforme, samt være nysgerrig for at lære mere om vores produkter.

Du er udadvendt, positiv, lydhør og har let ved at skabe gode relationer. Du er også drevet af at hjælpe kunder og altid at levere et godt stykke arbejde. Du er problemløsende, initiativrig og kan lide et højt arbejdstempo og mange arbejdsopgaver. Din baggrund og erfaring er vigtig for os, men fremfor alt er det dine personlige egenskaber, som er primære for din succes i stillingen. Taler du desuden flere end ét af de nordiske sprog, er det en fordel.

Hvad kan vi tilbyde dig?
Vi tilbyder en spændende stilling i en international virksomhed, hvor du får mulighed for at bidrage til Pearsons fortsatte udvikling. Vores virksomhed har stort fokus på forskningsbaserede produkter af høj kvalitet og præges af god stemning og åben dialog.

Vilkår
Varighed og arbejdstid: Fortløbende, fuldtid.

Arbejdsplads: Stockholm, Sverige.

Løn: I henhold til overenskomst.

Kontaktperson
For mere information, kontakt salgs- og marketingchef Parvin Yazdani på telefon +46 706550356 eller på e-mail parvin.yazdani@pearson.com. Send dit CV og personlige ansøgning på engelsk. Samtaler afholdes løbende, så send gerne din ansøgning så hurtigt som muligt. Vi ser frem til at modtage din ansøgning!

Kurs på distans i WAIS-IV och D-KEFS!

Då var kursen Neuropsykologisk utredning om WAIS-IV och D-KEFS med Christine Bedinger igång!

Andra kursdagen är idag och den tredje uppföljningsdagen äger rum i september (läs mer om kursen här).

Denna gång håller Christine i kursen i digitalt format! Håll utkik på hemsidan för fler kurser.

waisdkefskurspearson

Fallkonsultation i mindre grupp!

Arbetar du ensam och har sällan tid att diskutera dina utredningar med någon? Upplever du ett behov av mer fördjupad handledning än vad du i nuläget får på din nuvarande arbetsplats? Du får nu tillfälle att få klinisk experthjälp av Christine Bedinger.

Läs mer och anmäl dig här!

Glad påsk!

Vi har stängt under påsken och är tillbaka tisdag den 14 april. Glad påsk!

Vi söker en produktspecialist/säljare med psykologibakgrund

Vi söker en produktspecialist/säljare med psykologexamen eller master i psykologi.

Arbetsbeskrivning:

Du som produktspecialist/säljare ska stötta våra kunder i Norden. Ditt arbete innebär att du ska informera om, utbilda i och sälja våra produkter och test för kliniskt verksamma psykologer samt närliggande grupper. Du kommer att på ett kunnigt sätt presentera vårt sortiment hos kunder, och på mässor och konferenser runt om i Sverige, Norge och Danmark. Du har ett nära samarbete internt med testutveckling och marknadsavdelningen för att bland annat ta fram relevant stödmaterial till kund, hjälpa till med granskning av digitala plattformar, samt följa marknadstrender och behov i syfte att förbättra Pearsons produkter och för att optimera användarupplevelsen. Du kommer att hålla dig uppdaterad om kliniska test och Pearsons produkter, och överföra kunskapen internt, bland annat genom att utbilda vår kundservice kring vanliga kundfrågor som de behöver för att supportera våra kunder.

Du rapporterar till försäljningschefen och är placerad vid vårt kontor i Alvik i Stockholm, men får räkna med att tillbringa en hel del tid ute i de olika verksamheter där våra kunder finns, inklusive resor med övernattningar.

Vem är du?

Vi söker dig som är en utåtriktad och engagerad leg. psykolog eller har en master i psykologi. Du drivs av att bygga relationer och skapa förtroende. Vi ser gärna att du är intresserad av digitala produkter, digitalt lärande och utveckling. För att lyckas i rollen krävs att du är självgående, prestigelös och att du känner dig bekväm med att utbilda och ge support till våra kunder. Du är intresserad av kliniskt utredningsarbete inom olika tillämpningsområden och den roll test och metoder kan spela i psykologisk diagnostik, för såväl barn som vuxna. Som person är du strukturerad och har lätt att motivera och kommunicera med kollegor och kunder. Du har goda kunskaper i engelska, såväl i tal som skrift. Kunskaper i danska eller norska är meriterande. Du har också goda kunskaper i MS Office och B-körkort.

Vad kan Pearson erbjuda dig?

Du erbjuds en intressant tjänst på ett internationellt företag där du får en spännande roll med möjlighet att bidra till Pearsons fortsatta utveckling. Få verksamheter i Skandinavien arbetar med utveckling av kliniska test, vilket gör Pearson till en unik arbetsplats. Vårt företag har ett stort fokus på forskningsbaserade produkter av hög kvalité och präglas av god stämning och öppen dialog.

Kontakt:

För mer information är du välkommen att kontakta försäljningschef Parvin Yazdani på parvin.yazdani@pearson.com. Tjänsten söker du genom att skicka personligt brev och CV på engelska. Vi tillämpar löpande urval, så tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Varmt välkommen med din ansökan!  

BASC-3 Introduktionsvideo

Behavior Assessment System for Children, Third Edition – BASC-3

BASC-­3 består av en samling skattningsskalor som – genom att integrera information och perspektiv från flera källor – tillsammans ger en både bred och djup förståelse för olika beteenden, tankar och känslor hos barn och unga. Självskattningsskalor finns för barn och unga i åldern 8–19 år, Föräldraskattningsskalor för föräldrar/vårdnadshavare till barn och unga i åldern 6–19 år, och Lärarskattningsskalor för lärare till elever i åldern 6–19 år. BASC-3 innehåller en stor mängd mått och skalor som rör problembeteenden och psykiatrisk problematik, men även starka sidor belyses.

BASC-3 har skandinaviska normer som bygger på ett urval som avspeglar normalpopulationen i de skandinaviska länderna.

Se en introduktionsvideo här:

Läs mer om BASC-3 här ››

Vill du få mer information om BASC-3 eller en presentation på din arbetsplats? Fyll i formuläret här ››

Viktig information om Q-interactive

Till dig som använder WISC-V på Q-interactive

Vi har blivit uppmärksammade på ett problem som rör Kodning i WISC-V då deltestet administreras på Q-interactive. Nedan finns en beskrivning av problemet, resultatet av den granskning som genomförts, konsekvenser för poängberäkning och resultatredovisning, samt rekommendationer för fortsatt användning.

Bakgrund

De justerade skandinaviska normer som tillämpas för den digitala versionen av Kodning är baserade på resultat från amerikanska ekvivalensstudier. Dessa studier har undersökt sambandet mellan resultat på Kodning i papper och penna-format och i digitalt format. Den resulterande skalekvivaleringen (det vill säga den omräkning som görs i syfte att säkerställa att ett barns prestation på den digitala versionen av Kodning kan jämställas med samma barns prestation på papper och penna-versionen av deltestet) tillämpas även för WISC-V på Q-interactive utanför USA. Skandinaviska kunder har emellertid uppmärksammat att administrering av Kodning på Q-interactive förefaller att resultera i förhöjda skalpoäng på deltestet.

Genomförd granskning

I syfte att söka empiriska belägg för detta har en omfattande granskning genomförts av såväl normalpopulationsdata som klinisk data från WISC-V. Underlaget för denna granskning kommer från tio länder, och omfattar data insamlad både med den digitala versionen och papper och penna-versionen av Kodning. Skandinaviska data har analyserats mot bakgrund av denna kontext och följande granskningar har genomförts:

  • Skalpoängsmedelvärden för samtliga deltest, inklusive Kodning i såväl digitalt format som i papper och penna-format.

  • Frekvensfördelningar av skalpoäng på Kodning i såväl digitalt format som i papper och penna-format.

  • Frekvensfördelningar av diskrepanser mellan skalpoäng på Kodning och resterande nio primära deltest, i såväl digitalt format som i papper och penna-format.

  • Standardpoängsmedelvärden för HIK och SI, i såväl digitalt format som i papper och penna-format.

Resultat

Dessa analyser visar att det underlag för skalekvivalering som används i USA och i andra länder, resulterar i förhöjda skalpoäng för den digitala versionen av Kodning i Skandinavien. För skandinaviska barn kan resultatet på den digitala versionen av Kodning vara förhöjt med i genomsnitt 2.2 skalpoäng (kliniskt urval) till 3.4 skalpoäng (icke-kliniskt urval), motsvarande .73 till 1.13 standardavvikelser (SD). Eftersom resultatet på Kodning bidrar till Snabbhetsindex (SI) och IK Hela skalan (HIK), innebär denna förhöjning att indexpoängen på Snabbhetsindex (SI) kan vara förhöjd med 5–9 standardpoäng (motsvarande 0.3–0.6 SD). Resultatet på IK Hela skalan (HIK) kan vara förhöjt med 2–3 standardpoäng (motsvarande 0.1–0.2 SD).

Baserat på detta utfall, har även resultat från den digitala versionen av deltestet Symbolletning granskats. Den granskningen visar att Symbolletning – i motsats till Kodning – genererar skalpoäng som ligger i linje med resultat från övriga deltest i WISC-V. Resultaten är också konsistenta över samtliga tio länder.

Rekommendation och planerade åtgärder

Det är i vissa fall möjligt att räkna om resultatet för IK Hela skalan (HIK) för en redan genomförd testning på Q-interactive.

  1. Om Symbolletning eller Överstrykning administrerats och testningen sparats på Central, kan ett av dessa deltest ersätta Kodning i beräkningarna av HIK. Detta görs genom att gå in på den aktuella testningen, klicka på Generera rapport, och därefter välja att ersätta Kodning med Symbolletning eller Överstrykning.

  2. Om Symbolletning eller Överstrykning administrerats och testningen inte sparats på Central, men du har tillgång till skalpoängen per deltest: Beräkna HIK genom att addera skalpoängen från de 7 bidragande deltesten, men ersätt skalpoängen på Kodning med skalpoängen på Symbolletning eller Överstrykning. Gå därefter till Tabell A7 i WISC-V manual del 1 (tillgänglig via supportfliken i Q-interactive Central) och läs av HIK.

  3. Om inget annat deltest inom Snabbhetsindex administrerats, kan resultatet på IK Hela skalan uppskattas med hjälp av tabell A.8 i WISC-V Manual del 1, vilken är tillgänglig via supportfliken i Q-interactive Central.

Observera dock att resultat på Snabbhetsindex, Icke-verbalt Index och Kognitivt resursindex inte kan beräknas med någon av ovanstående metoder.

Administreringen av WISC-V på Q-interactive kommer att modifieras. På samma sätt som för deltestet Överstrykning, kommer resultat från en papper och penna-administrerad version av Kodning att kunna läggas in i Q-interactive. Detta innebär att de skandinaviska normerna för papper och penna-versionen används. Den digitala versionen av Kodning kommer att inaktiveras den 18 juni.

Under veckorna 27 – 30 kommer vi att skicka ut svarsblanketter till Kodning A och B, samt mallar till respektive version till samtliga kunder som använder Q-interactive. För att i mellantiden underlätta digital administrering av WISC-V, kommer det att vara möjligt att skriva ut testblanketter till Kodning A och B från supportfliken i Q-interactive Central. De mallar som behövs för att rätta deltestet måste dock - i de fall man inte redan har tillgång till dessa - beställas via vår Kundservice på telefon 08 - 619 76 00 eller mail info.se@pearson.com. Detta är självklart kostnadsfritt.

Vi beklagar det inträffade och arbetar för att lösa problemet! Har du frågor, kontakta oss på info.se@pearson.com.


Med vänlig hälsning

Katarina Forssén

Chef testutveckling
Pearson Assessment


Du som arbetar som logoped

Vad saknar du i ditt testbatteri?

Vi på Pearson strävar ständigt mot att utveckla innovativa, gediget underbyggda och utprövade test. Vi vill underlätta för dig som logoped att genomföra ditt arbete på bästa sätt genom att erbjuda vetenskapligt baserade instrument. Därför vill vi veta vilka av våra språkliga test du använder idag och vad du saknar.

Svara gärna på några korta frågor i vår enkät. Enkäten är anonym.

Tack för din medverkan!

Till enkäten ››

Arbeta hos oss!

Vi söker en produktspecialist/säljare med psykologexamen eller master i psykologi.

Arbetsbeskrivning:

Du som produktspecialist/säljare ska stötta våra kunder i Norden. Ditt arbete innebär att du ska informera om, utbilda i och sälja våra produkter och test för kliniskt verksamma psykologer samt närliggande grupper. Du kommer att på ett kunnigt sätt presentera vårt sortiment hos kunder, och på mässor och konferenser runt om i Sverige, Norge och Danmark. Du har ett nära samarbete internt med testutveckling och marknadsavdelningen för att bland annat ta fram relevant stödmaterial till kund, hjälpa till med granskning av digitala plattformar, samt följa marknadstrender och behov i syfte att förbättra Pearsons produkter och för att optimera användarupplevelsen. Du kommer att hålla dig uppdaterad om kliniska test och Pearsons produkter, och överföra kunskapen internt, bland annat genom att utbilda vår kundservice kring vanliga kundfrågor som de behöver för att supportera våra kunder.

Du rapporterar till försäljningschefen och är placerad vid vårt kontor i Alvik i Stockholm, men får räkna med att tillbringa en hel del tid ute i de olika verksamheter där våra kunder finns, inklusive resor med övernattningar.

Vem är du?

Vi söker dig som är en utåtriktad och engagerad leg. psykolog eller har en master i psykologi. Du drivs av att bygga relationer och skapa förtroende. Vi ser gärna att du är intresserad av digitala produkter, digitalt lärande och utveckling. För att lyckas i rollen krävs att du är självgående, prestigelös och att du känner dig bekväm med att utbilda och ge support till våra kunder. Du är intresserad av kliniskt utredningsarbete inom olika tillämpningsområden och den roll test och metoder kan spela i psykologisk diagnostik, för såväl barn som vuxna. Som person är du strukturerad och har lätt att motivera och kommunicera med kollegor och kunder. Du har goda kunskaper i engelska, såväl i tal som skrift. Kunskaper i danska eller norska är meriterande. Du har också goda kunskaper i MS Office och B-körkort.

Vad kan Pearson erbjuda dig?

Du erbjuds en intressant tjänst på ett internationellt företag där du får en spännande roll med möjlighet att bidra till Pearsons fortsatta utveckling. Få verksamheter i Skandinavien arbetar med utveckling av kliniska test, vilket gör Pearson till en unik arbetsplats. Vårt företag har ett stort fokus på forskningsbaserade produkter av hög kvalité och präglas av god stämning och öppen dialog.

Kontakt:

För mer information är du välkommen att kontakta försäljningschef Parvin Yazdani på parvin.yazdani@pearson.com. Tjänsten söker du genom att skicka personligt brev och CV på engelska.

Varmt välkommen med din ansökan!